Pozivni centar

033 483 400
vijesti

ViK posjetila delegacija vodovoda i načelnici općina iz Republike Turske: NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE

18.10.2019 u 17:34

ViK posjetila delegacija vodovoda i načelnici općina iz Republike Turske:   NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE ViK posjetila delegacija vodovoda i načelnici općina iz Republike Turske:   NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE ViK posjetila delegacija vodovoda i načelnici općina iz Republike Turske:   NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE ViK posjetila delegacija vodovoda i načelnici općina iz Republike Turske:   NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE ViK posjetila delegacija vodovoda i načelnici općina iz Republike Turske:   NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE ViK posjetila delegacija vodovoda i načelnici općina iz Republike Turske:   NASTAVAK USPJEŠNE SARADNJE

Sarajevo, 18.10.2019. godine – Prilikom današnje posjete turske delegacije sarajevskom ViK-u, uz razmjenu radnih iskustava, dogovorena je buduća saradnja, odnosno njen nastavak.

Goste je primio direktor KJKP "ViK"-a Enver Hadžiahmetović, sa upravom preduzeća a prisutni su bili i saradnici na projektima stranih investicija. Direktor „ViK“-a je nakon pozdravne riječi upućene gostima, prisutne upoznao s načinom funkcionisanja vodovodnog sistema našeg grada, te između ostalog naznačio važnost ove saradnje.  

Tursku delegaciju su činili predstavnici vodovoda iz gradova: Istanbul, Ankara i Hatay, te načelnici općina: Yozgat, Kirklareli i Ćorum. Delegacija iz Republike Turske, izrazila je zadovoljstvo na ukazanom gostoprimstvu i istakla važnost međusobne saradnje.

Tokom dana, gosti su posjetili naše najveće Izvorište „Bačevo“, gdje se nalazi 31 bunar i koje je za Sarajevo najznačajnije sa aspekta snabdijevanja vodom, kao i pumpnu stanicu, Također, upriličen je i obilazak Filter postrojenja „Bosna“.

Delegacija, koja je danas posjetila „ViK“, gost je Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu (IUS), te aktivni učesnik treće po redu međunarodne konferencije i i izložbe o vodosnabdijevanju, te gubcima vode u vodovodnim sistemima "Trenchless Balkans 2019 ". Ova međunarodna konferencija je i promocija aktuelnih tehnoloških dostignuća, koja se koriste u procesima sanacija gubitka vode.