Pozivni centar

033 483 400
vijesti

U dijelu ulice Kurtin sokak: NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE

05.02.2019 u 15:21

U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE U dijelu ulice Kurtin sokak:    NASTAVLJENI RADOVI NA POLAGANJU VODOVODNE  I KANALIZACIONE MREŽE

 

 

 

 

U dijelu ulice Kurtin sokak, između ulica Bistrik i Begovac zbog dotrajalosti iste, vrši se  rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže.  Predviđena dužina trase iznosi cca 130 metara.    

 

Radovi su počeli sredinom mjeseca oktobra 2018. godine a u periodu od 24.12.2018. godine do 25.01.2019. godine nisu izvođeni zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Nakon poboljšanja vremenskih uslova radovi su nastavljeni, te je do 01.02.2019. godine položeno cca 105 metara vodovodne cijevi, profila DN 200 mm. Također, položeno je i 105 metara separatne kanalizacije, profila DN 300 mm i izvedeno je 10 šahtova, kako kišnih, tako i fekalnih.

 

Uslovi na terenu su izuzetno zahtjevni, jer se iskop vrši u materijalu sa velikim sadržajem čvrste stijene, ulica u kojoj se vrše radovi je uska i strma, pored iskopa su stari i trošni objekti, koji su položeni na istom tom “stjenovitom” terenu.

 

Za vrijeme izvođenja radova, stanovništvo na ovom lokalitetu se sa pitkom vodom snabdijeva preko privremenog voda profila DN 100 mm, koji je položen od strane izvođača radova, dužine oko 130 metara. Na privremeni vod priključeno je 19 kućnih priključaka.

 

Nadzor nad ovim radovima vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo a nadzor ispred krajnjeg korisnika je Služba za projektovanje i nadzor KJKP “ViK”. Izvođač radova je firma “Mibral” doo Sarajevo.