Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

29.05.2020 u 15:20

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata danas je vršila popravljanje kvarova, polaganje cjevovoda, prebacivanje priključaka na novopoloženi cjevovod, izradu novog priključka, ispiranje cjevovoda.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Radovi na popravci kvarova vršeni su u ulicama: Aleje Bosne Srebrene, Ferde Hauptmana,  Braće Begić, Briješće brdo, Aleja Bosne Srebrene. U ulici Fetaha Bečirbegovića izvođeni su radovi na popravci kvara a zbog specifičnosti terena iskop je vršen ručno. U ulici Teočačaka popravljen je kvar na glavnoj vodovodnoj cijevi profila DN 300 mm. U ulici Braće Mulić vršeni su radovi na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu a u ulici Dejzina Bikića osposobljen je ulični ventil.

Radovi na prebacivanju priključaka na novopoloženi cjevovod izvođeni su u ulici Nadira Kafedžića. U ulici Fra Matije Divkovića vršeno je ispiranje privremenog voda.

U ulici Hasana Kaimije položeno je 24 metra cijevi profila DN 100 mm, izvršena je ugradnja ogranka  DN 100/100  i ugradnja zapora DN 100 mm.

 

Pored navedenih aktivnosti, vršena je sanacija iskopa na više lokacija.