Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: AKTIVNOSTI NA VODOVODNOJ MREŽI

03.07.2020 u 15:25

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  AKTIVNOSTI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  AKTIVNOSTI NA VODOVODNOJ MREŽI

Uposlenici Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata danas su u ulici Dolačka vršili radove na popravci kvara na vodovodnoj cijevi. Tom prilikom, rađen je ručni iskop, izvršeno je rasijecanje cijevi profila DN 100 mm, te su ukinuta tri spoja.

U ulici Humska, vršena je popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi profila DN 300 mm a u ulici Balibegovica popravljen je kvar na glavnoj vodovodnoj cijevi profila DN 200 mm. Kvarovi su popravljeni i u ulicama Zahira Panjete i Antuna Hangija.

Na lokalitetu Uglješići, na dva lokaliteta, vršena je popravka kvara na priključku a osposobljen je i ulični ventil. Kvarovi na priključcima su popravljeni i u ulicama Ticina i Vinograd, u ulici Mula Mustafe Bašeskije urađen je privremeni priključak a u ulici Amira Krupalije izvršena je rekonstrukcija priključka. U ulici Amira Muharemovića eliminisan je veći broj stega, odnosno reparaturnih spojnica.    

 

U ulici Muhameda ef. Pandže izvođeni su radovi na uvezivanju rekonstruisanog dijela cjevovoda profila DN 400 mm i DN 100 mm. U ulici Safeta Zajke vršeni su radovi na izradi veze DN 300/100 mm a u ulici Avde Palića radovi na izradi veze DN 150/100mm. Radovi na prebacivanju priključka na novopoloženi cjevovod izvođeni su u ulici Hasana Kaimije a u ulici Očaktanum radovi na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu.

Također, vršena je sanacija iskopa na više lokacija.

U toku su radovi na lokalitetu Turbe br. 9.