Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

05.03.2021 u 14:20

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata i danas je nastavila radove na izradi separatnih priključaka u ulici Hotonj IV. Tokom dana urađen je jedan priključak poliesterskim cijevima DN 200 mm u dužini 18 metara.

U ulici Ašikovac br. 9-11 vršeni su radovi na popravci lokalne kanalizacione mreže, gdje je vršen ručni iskop  zbog blizine stubova ulične rasvjete i BH-telekoma. Izvršena je obrada spoja keramičke cijevi DN 150 mm.

 

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije  vršilo je radove na pročepljenju i čišćenju kanala i slivnika u ulicama Dejzina Bikića, Branilaca Šipa, Šipska, Muamera Omerbegovića i Hifzi Bjelevca. Ručno čišćenje slivnika vršilo se u ulicama Džanin sokak, Pod bedemom i Tabijska. Crpanje septičkih jama vrši se u ulicama Doglodske barice, Karkinjski put i u Lukavici, crpanje separatora u ulicama Francuske revolucije, Nikole Šopa i Halilovići a crpanje taložnika na Butilama.