Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

05.03.2021 u 15:05

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Na otklanjanju kvarova i radova u okviru NRW projekta danas radi sedam ekipa. U ulici Ibrahima Ljubovića, kod mosta, izvode se radovi na uvezivanju rekonstruisanog dijela cjevovoda DN 500 mm. Također, urađena je privremena veza DN 300/100 mm.

Popravke kvarova na glavnoj vodovodnoj cijevi vršene su u ulicama: Faletići, Sedrenik, ugao ulica Odobašina i Mostarska, Soukbunar ugao Stolačka, Numan paše Ćuprilića, ugao ulica Numan paše Ćuprilića i Numan paše Ćuprilića čikma. Kvarovi na priključcima popravljeni su u ulicama Hasiba Brankovića, Ljubljanska.

U ulicama Izeta Karšića, Obhodža, Šejh Juje, izvršeno je blindovanje priključaka. Na uglu ulica Lužansko polje i Blažujski drum iznađen je i osposobljen zatvarač i hidrant a ugradnja reducir ventila izvršena je u ulici Humačka ploča. U ulici Sestara Elčić radovi se nastavljaju.

U toku su radovi na popravci kvara u ulici Reisa Fehima Spahe. Sanacija iskopa vršena je na lokalitetu Crni vrh.