Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

20.03.2019 u 18:48

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:   POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:   POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:   POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:   POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

 


Dana 19.03.2019. godine, Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata vršila je popravke kvarova na 15 lokacija. U ulici Ragiba Džinde kvar na glavnom cjevoodu profila DN 200 mm, saniran je obradom spoja. Na adresi Bosanskih kraljeva vršena je popravka kvara na cjevovodu profila DN 80 mm, kvar je saniran ugradnjom spojnica i izbacivanjem oštećenog dijela cjevovoda dok je u ulici Donji Hotonj izvršena zamjena podzemnog hidranta profila DN 80mm.
Popravka kvarova na kućnim priključcima vršena je u ulicama: Dobroševićka, Radnička, Jarčedoli, Branilaca Donjeg Kotorca i Zeleni put.

Pored radova na popravkama kvarova, izvođeni su radovi na izradi priključka na lokaciji Oteška, prebacivanjem priključaka u ulici Hrvatin te ispiranje novopoloženog cjevovoda i prebacivanje priključaka u ulici Donji Hotonj.

Također, ekipe Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata vršile su radove i na isključenju potrošača iz sistema vodosnabdijevanja zbog neplaćanja komunalne usluge na dvije lokacije.  Isključenje potrošača izvedeno je na adresi Velešići gornji.