Pozivni centar

033 483 400
vijesti

U TOKU SU RADOVI NA IZVORIŠTU MOŠĆANICA

18.04.2019 u 16:29

U TOKU SU RADOVI NA IZVORIŠTU MOŠĆANICA U TOKU SU RADOVI NA IZVORIŠTU MOŠĆANICA U TOKU SU RADOVI NA IZVORIŠTU MOŠĆANICA U TOKU SU RADOVI NA IZVORIŠTU MOŠĆANICA U TOKU SU RADOVI NA IZVORIŠTU MOŠĆANICA U TOKU SU RADOVI NA IZVORIŠTU MOŠĆANICA

U okviru NRW projekta, u toku su radovi ugradnje mjerne opreme i zatvarača na odlaznoj cijevi profila DN 300 mm na Vrelu Mošćanica.

U sklopu ovih aktivnosti izvršena je zamjena zatvarača profila DN 350 mm na dolaznom cjevovodu u taložnik vrela Mošćanica. Također, izvršdno je rasijecanje dijela cjevovoda profila DN 350 mm nakon čega će se izvršiti ugradnja čeličnog cjevovoda profila DN 300 mm i elektromagnetnog mjerača protoka profila DN 300 mm i na drugoj odlaznoj cijevi profila DN 210 mm izvršit će se ugradnja fazonskih komada sa ugradnjom elektromagnetnog mjerača protoka profila DN 150 mm.

Naime, radi se o vrlo složenim i zahtjevnim poslovima koji zahtjevaju opsežnost svih službi. Koordinacijom Službi za održavanje vodovodne mreže i objekata, Službe za proizvodnju i distribuciju vode, Službe za mašinsko održavanje i Službe za elektro održavanje omogućit će se kontinuirano praćenje protoka vode u cilju smanjenja gubitaka i neprihodovane vode u zoni Vrela Mošćanica i Pumpne stanice Faletići.

Napominjemo, da se radovi privode kraju te će se nakon završetka izvršiti upuštanje vode u sistem i uspostaviti normalizacija u vodosnabdijevanju u ulicama: Faletići, Baruthana, Sarajevskih gazija, dio Hladivoda, dio Brusulja, dio Obhodže, Škaljića sokak, Čebedžije, Donje Čebedžije i visočiji dijelovi naselja Vratnik.