Pozivni centar

033 483 400
vijesti

DOGOVORENA BOLJA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE ILIDŽA I ViK-a

15.07.2019 u 16:12

„ViK ne želi biti kamen spoticanja u bilo kojem radu. Ne interesuje nas politika, već želimo da radimo u interesu građana“, izjavio je v.d. direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, Enver Hadžiahmetović. Predstavnik Općine Ilidža, Mirsad Čaušević, je rekao „Za svaku je pohvalu ovaj način rada i komunikacije. Zajedno možemo riješiti sve probleme.”

DOGOVORENA BOLJA SARADNJA IZMEĐU  OPĆINE ILIDŽA I ViK-a DOGOVORENA BOLJA SARADNJA IZMEĐU  OPĆINE ILIDŽA I ViK-a DOGOVORENA BOLJA SARADNJA IZMEĐU  OPĆINE ILIDŽA I ViK-a DOGOVORENA BOLJA SARADNJA IZMEĐU  OPĆINE ILIDŽA I ViK-a

Navodeći dalje u svom obraćanju, direktor je dodatno istakao „S obzirom na to, da je posebno važno da unaprijedimo saradnju između Općine Ilidža i KJKP ViK-a u dugom pogledu, želimo da ovaj sastanak završi sa efektivnim i efikasnim prijedlozima i rješenjima. Također, ovom prilikom želim da naglasim, da stojimo na raspolaganju, očekujući uzajamnu saradnju obzirom da je dinamika poslova jako složena pogotovo kada su upitanju projekti ovog preduzeća.“

 

Pomoćnik načelnika je pohvalio ovaj vid saradnje: „Drago nam je da ćemo u narednom periodu bolje sarađivati,“ istakao je Mirsad Čaušević, Služba za razvoj i komunalne poslove i puteve.

 

Na današnjem sastanku Općina Ilidža je sa aspekta prioriteta i u jeku građevinske sezone postavila nekoliko tačaka u cilju zajedničke saradnje i efikasnijeg rješavanja određenih pitanja. Kako su rokovi realizacije projekata fiksni u budućnosti se očekuje da će zajednički rad između ove lokalne zajednice i komunalnog preduzeća rezultirati pozitivnim rješenjima.

 

Između ostalog, bilo je govora o projektima KJKP "Vodovod i kanalizacija", odnosno o nastavku realizacije NRW projekta i izgradnje mjerno regulacionih šahtova i projekata u okviru EBRD kredita.

 

Na ovom izuzetno konstruktivnom sastanku su također prisustvovali i v.d. izvršni direktor za ekonomsko pravne poslove Almir Pamuk, v.d. izvršna direktorica sektora za tehničke poslove i razvoj, Amela Kadić, v.d. izvršna direktorica za vodovodni sistem, Aida Pendek, i v.d. izvršni direktor za kanalizacioni sistem Nihad Žilić sa svojim saradnicima.