Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Pogon „Kanalizacija“: RADOVI NA IZRADI FEKALNIH PRIKLJUČAKA

16.07.2019 u 15:32

Pogon „Kanalizacija“:   RADOVI NA IZRADI FEKALNIH PRIKLJUČAKA Pogon „Kanalizacija“:   RADOVI NA IZRADI FEKALNIH PRIKLJUČAKA Pogon „Kanalizacija“:   RADOVI NA IZRADI FEKALNIH PRIKLJUČAKA Pogon „Kanalizacija“:   RADOVI NA IZRADI FEKALNIH PRIKLJUČAKA Pogon „Kanalizacija“:   RADOVI NA IZRADI FEKALNIH PRIKLJUČAKA Pogon „Kanalizacija“:   RADOVI NA IZRADI FEKALNIH PRIKLJUČAKA

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata, danas je, u ulici Branislava Nušića bb vršila aktivnosti na izradi fekalnog priključka. Položena je kanalizaciona cijev profila 300 mm, dužine šest metara. Radovi su završeni.

 

U ulici Nahorevska br.99, također, pristupilo se izradi kanalizacionog priključka. Radovi su se odvijali veoma otežano zbog dubine iskopa od tri metra. Priključak se izvodi sa HC profila 200 m, dužine šest metara. Danas je urađeno tri metra a radovi se nastavljaju sutra.

 

Mnoge radne aktivnosti bile su i na popravkama i održavanju kanalizacione mreže u vidu zamjene teških poklopaca, dosipanje tampona itd.

 

U kontinuitetu su nastavljeni radovi u ulici Maguda br.14 na čišćenju uličnog kanala a mašinsko čišćenje i pročepljenje slivnika vršilo se u ulicama: Sedrenik, Breka, Rudija Alvađa, Vase Butozana, Vladimira Nazora, Branka Mikulića i Azize Šaćirbegović.