AKTUELNOSTI I OBAVJEŠTENJA

Objavljeno 06.12.2018 u 02:00

KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo obilježilo Dan preduzeća: SJEĆANJE NA ŠEHIDE, POGINULE BORCE I ZAPOSLENIKE PREDUZEĆA

Danas KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo obilježava 129 godina svog postojanja.  

Tim  povodom, sa tugom i dužnim poštovanjem sjećamo se naših poginulih radnih kolega, šehida i poginulih boraca, časnih branitelja države Bosne i Hercegovine. I ove  godine,u prisustvu porodica šehida i poginulih zaposlenika, Uprave, predstavnika Sindikalnog odbora,  rukovodioca,  te zaposlenika,učenjem fatihe i minutom  šutnje odata je počast i položeno cvijeće na Spomen obilježje u krugu preduzeća, u ulici Jaroslava Černija br.8. Tom prilikom, prisutnim su se obratili direktorica preduzeća Azra  Muzur i  predsjednik  Sindikalnog odbora preduzeća Rasim Ljucević.

Direktorica Muzur je istakla, da nikada nećemo zaboraviti naše zaposlenike koji su dali svoje živote braneći domovinu, kao i da generacije koje dolaze trebaju slijediti tradiciju ovog obilježavanja i da će preduzeće uvijek voditi brigu o njihovim porodicama. Sindikalni  odbor  i  Uprava  preduzeća  organizovali  su  prijem  šehidskim  porodicama  u  poslovnim prostorijama  preduzeća,  kao  i  zaposlenicima  preduzeća.  Ovo  je  bila  i  prilika,  da  se  sretnu,porazgovaraju o problemima sa kojima se susreću i načinu kako da ih riješe. Uprava preduzeća je i na ovaj način iskazala svoju odgovornost i poštovanje prema šehidima i njihovim porodicama.