Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

05.08.2020 u 15:33

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

U toku su popravke kvarova na vodovodnoj mreži na 19 lokacija i radovi u okviru NRW projekta.

U ulici Hotonj IV br.68., u toku je popravka priključka DN 3/4" a u ulici Džanin sokak br.15, vrši se radovi na izmjeni uličnog ventila 3/4". Popravka kvarova na vodovodnoj cijevi izvodi se u ulici Škaljin sokak, na dva mjesta. U ulici Muhameda efendije Pandže izvršena je popravka glavne cijevi profila 400 mm a u ulici Baruthana popravka priključka.

Na lokalitetu Bjelašnica, izvođač radova je oštetio glavnu vodovodnu cijev. Vodosnabdijevanje je prekinuto a interventna ekipa je na terenu i uskoro će pristupiti popravci kvara.

Radovi na popravkama kvarova vrše se i u ostalim najavljenim ulicama.

 

U ulici Put Famosa vrše se radovi na izmještanju cjevovoda DN 400, DN 200 i DN 150 mm. Položeno je 12 metara cijevi  profila 150 mm i šest metara cijeviprofila 400 mm.

U ulici Brezanska, u toku su radovi radovi na polaganju cjevovoda DN 150 mm. U ulici Blažujski drum vrše se radovi na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu. Jedna ekipa će izvoditi radove na sanaciji iskopa na više lokacija.