Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Tim za razvoj i saradnju sa općinama: UNAPRIJEĐENA SARADNJA OPĆINA I VIK-a

21.10.2021 u 13:05

Tim za razvoj i saradnju sa općinama:  UNAPRIJEĐENA SARADNJA OPĆINA I VIK-a

Tim za razvoj i saradnju sa općinama, koji je održao dva ciklusa sastanaka sa predstavnicima komunalnih službi svih općina, redovno prati realizaciju zadatih aktivnosti i planiranje novih.

 

Načinom rada na ovaj način, značajno je unaprijeđena saradnja KJKP “VIK” i općina Kantona Sarajevo a sve u cilju planskog djelovanja i bolje realizacije projekata, na zadovoljstvo građana KS. U fazi realizacije su mnogi projekti na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

 

U kabinetu v.d. direktora preduzeća, Salić Rusmira, održan je sastanak Tima za razvoj i saradnju sa općinama. Na sastanku su između ostalog, razmotreni svi zahtjevi Općinskih službi koji su aplicirani kroz već održane sastanke tokom mjeseca septembra. Jedna od tema bila je  “II tranša EBRD projekta”, odnosno usklađivanja plana istog sa planovima Općina Kantona Sarajevo za 2022.  godinu.

 

Na sastanku je definisano i unapređenje saradnje sa CZ Kantona Sarajevo, kao i službama CZ Općina a bilo je govora i o drugim aktivnostima koje je neophodno završiti u 2021. godini.