Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo"

14.04.2019 u 13:46

Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo" Radovi u toku na Izvorištu "Bačevo"

U jutarnjim satima na Izvorištu "Bačevo" započeti su radovi na ispitivanju i čišćenju srednjenaponskih postrojenja i trafostanica TS Bačevo i TS Konaci. U sklopu ovih aktivnosti Služba za elektro održavanje vrši ispitivanje funkcionalnosti srednjenapinske opreme i čišćenje niskonaponskih postrojenja i opreme na objektima PS Bačevo i TS Konaci. Ove radove smo dužni zakonski izvršiti jednom godišnje a izvode se u saradnji sa Elektrodistribucijom.

Paralelno sa radovima Službe za elektro održavanje, izvode se i radovi na ugradnji mjerača protoka DN 500 mm za pravac Rezervoara "Igman", popravka kvara na potisnom cjevovodu profila DN 800 mm za pravac Rezervoara "Mojmilo". Na lokalitetu konačkih bunareva, izvode se radovi na uvezivanju potisnog cjevovoda DN 700 mm sa  novopoloženim potisnim cjevovodom prodila DN 500 mm.

Obzirom da je riječ o zahtjevnim radovima na velikim profilima,uključena je sva potrebna mehanizacija, angažovane su Služba za održavanje vodovdne mreže i objekata, Služba za mašinsko održavanje, Služba za proizvodnju i distribuciju vode i  Služba za sanitarni nadzor i kontrolu vode.

Zbog velike količine vode koju je potrebno evakuisati na navedenim radovima, angažovana je i Pogon "Kanalizacija" koji vrše crpljenje vode specijalnim vozilom.
 

Napominjemo da su ekipe KJKP "ViK"-a jutros od 7 sati na terenu, te ulažu sve napore kako bi se ovi radovi priveli kraju i kako bi se uspostavila normalizacija u vodosnabdijevanju.

Ovim putem molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje.