Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

17.05.2022 u 14:19

Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba održavanja kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

Nastavljeni su radovi na popravci lokalne kanalizacije, odnosno rekonstrukciji sabirnog kanala DN 200 mm u ulici Dr. Halid-bega Hrasnice. Tokom dana položeno je 12 metara cijevi.

 

U ulici Borak izvršeno je polaganje tri metra hobas cijevi DN 300 mm i tri metra cijevi DN 500 mm. 

U ulici Adema Buće, tokom dana ugrađeno je 6 metara poliesterske cijevi DN 300 mm i urađena popravka uličnog kanala. Zamjenjeno je 1,5 m poliesterske cijevi DN 300 mm, kao i probijanje AB kanala profila 1200 mm.

 

Na uglu ulica Maršala Tita i Alipašina izvršeni su radovi na podizanju ploče i dosipanje kanala tamponom, u ulici Kovačevac izvršena je zamjena teškog poklopca a u ulici Džemala Bijedića vršeni su radovi na sanaciji iskopa.

 

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, vrši radove na čišćenju i pročepljenju kanala i slivnika, crpanje šahta i čišćenje podužne rešetke na najavljenim lokalitetima.