Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU

15.06.2019 u 19:08

Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU Završeni radovi u ulici Ive Andrića: POTPUNA STABILIZACIJA U VODOSNABDIJEVANJU

U noćnim satima u naselju Alipašino polje u ulici Ive Andrića na broju 6 pristupilo se radovima na saniranju kvara na distributivnom cjevovodu profila DN 400mm. 

Ovi radovi su zahtjevali prekid u vodosnabdijevanju u nekoliko ulica naselja Alipašino polje u A fazi. Početak radova započeo je u 01:00h poslije ponoći, nakon što su ekipe "ViK"-a stvorili uslove za saniranje ovog kvara. 
Cijev se nalazi na dubini od oko 2 metra te je izvršeno rasijecanje oštećenog dijela cjevovoda dužine 4.6metra koji je zamijenjen novom. Pored ovih radova uočen je još jedan kvar u neposrednoj blizini te se moralo pristupiti popravci istog a što je zahtjevalo rasijecanje oštećenog dijela cjevovoda dužine 3 metra koji je zamijenjen novom.

Na području ovog naselja, izvršena su preusmjeravanja vode u vodovodnom sistemu kako bi što manje stanovništva ostalo bez vode. 

Izvođenje ovih radova zahtijevalo je veliku preciznost, znanje i umijeće na poslovima montaže, kao i angažovanost nekoliko službi i mehanizacije. 
Pored Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata u izvođenju radova učestvovale su i Služba za proizvodnju i distribuciju vode i Sanitarna služba koja je izvršila dezinfekciju ugrađenog materijala.

Montažni radovi su završeni u popodnevnim satima nakon čega je počelo postepeno upuštanje vode u sistem kako bi došlo do potpune stabilizacije u vodosnabdijevanju.

Također, izvršeno je i uklanjanje nečistoća nastalih usljed kvara na cjevovodu profila DN 400 mm.

Zahvaljujemo se potrošačima sa ovog područja na strpljenju i razumijevanju.