Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar

12.07.2019 u 17:31

Obzirom da je riječ o cjevovodu profila DN 50 mm, isti nije mogao prouzrokovati pokretanje tla.

Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar Informacija o stanju na terenu u naselju Soukbunar

U jutarnjim satima na instrumentima na kojima se prati protok u Zoni Boguševac, evidentirano je povećanje protoka vode u sistemu. Ekipe KJKP "ViK"-a su odmah izašle na teren te izvršili detekciju vodovodne mreže, pri čemu je konstatovan kvar na cjevovodu profila DN 50 mm u ulici Boraca Zlatišta na broju 48.

Također, u jutarnjim satima, zaprimili smo i poziv stanovnika  navedene ulice koji su prijavili da je na predmetnom lokalitetu  došlo do odronjavanja zemljišta u istoj ulici kao i isticanje vode.

Na predmetnom lokalitetu, voda je zatvorena u 10 sati. Naše ekipe su nakon zatvaranja vode pristupile otklanjanju kvara na vodovodnoj mreži. Obzirom da je riječ o cjevovodu profila DN 50 mm, isti nije mogao prouzrokovati pokretanje tla. Na terenu je vidljivo prisustvo vode i nakon što je vodovodna mreža isključena iz sistema snabdijevanja što ukazuje da je riječ o terenskoj vodi.

Prema riječima stanovnika, na predmetnom lokalitetu su kopani rovovi 90-ih godina koji su ostali na terenu i isti nisu sanirani. I prilikom iskopa za opravku kvara, naišlo se na vreće zapunjene zemljom.

U ovoj sedmici bili smo svjedoci vremenskih neprilika, kiša koja je padala zapunila je postojeće tranšee a što je vidljivo da je i nakon nekoliko sati po isključivanju vode iz sistema, na terenu i dalje prisutno oticanje terenske vode.

Ovom prilikom želimo da istaknemo, da do jutros nismo imali dojave o isticanju vode na predmetnom lokalitetu od strane stanovnika. Na  mjernim uređajima poremećaj u protoku registrovan je jutros, a što ukazuje da je do pojave kvara došlo u jutarnjim satima.