Pozivni centar

033 483 400
vijesti

J A V N I O G L A S za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju do 12 /dvanaest / mjeseci

28.12.2019 u 03:07

J A V N I  O G L A S za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju do 12 /dvanaest / mjeseci

Na osnovu člana 41. Statuta KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo i Saglasnosti Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture broj:27-34-40469/19 od 20.11.2019. godine, Direktor KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo raspisuje

 

J A V N I  O G L A S

za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju

do 12 /dvanaest / mjeseci

 

  1. Inženjer za tehničku pripremu – 6 izvršioca   
  2. Inženjer za pripremu– 1 izvršioc
  3.  Inženjer za vodomjere-1 izvršioc
  4. Inženjer za daljinsko očitanje-1 izvršioc
  5.  Kontrolor  I- 1 izvršioc 
  6.  Mjenjač vodomjera I- 2 izvršioca
  7. Mjenjač vodomjera II-1 izvršioc
  8. Istraživač na vodovodnoj mreži I- 7 izvršioca
  9. Istraživač na vodovodnoj mreži II- 15 izvršioca
  10. Tehničar za mjerenje - 6 izvršioca
  11. Manipulant II-  4 izvršioca
  12. Manipulant I-  5 izvršioca
  13. Mehaničar -  8 izvršioca
  14. Bagerista II KV -  2 izvršioca
  15. Monter KV -  4 izvršioca  
  16. Vozač- KV-  4 izvršioca
  17. Vozač II KV- 2 izvršioca

               

Pored općih uslova kandidati moraju ispunjavati posebne uslove za prijem u radni odnos

 (pod rednim brojevima):

 

  1. VSS, VII, dipl.ing. građ., dipl.ing.maš., dipl.ing.el.

Opis poslova :

Učestvuje u realizaciji programa i planova službe i obezbjeđuje tehničku pripremu i dokumentaciju za rad službe. Učestvuje u aktivnostima za priorite izgradnje i rekonstrukcije vodovodnih objekata i mreže, prati rad opreme, obezbjeđuje stalno i analitički praćenje obavljanja funkcije eksploatacije vodovodnog sistema. Učestvuje u pripremi mjesečne /godišnje izvještaje o vodosnabdijevanju. Radi i druge poslove po naloga Rukovodioca službe. Odgovoran je za implementaciju GIS-a i sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 1.481,00 KM

 

2.)- VSS, VII, tehničkog smjera

Opis poslova :

Sarađuje sa glavnim koordinatorom i poslovođama u službi i pomaže u rješavanju radnih zadataka. Učestvuje u izradi dnevnih, mjesečnih i godišnjih planova. Priprema i organizuje izvršenje realizacije zadataka, izrađuje i ovjerava tehničku dokumentaciju, zadužen je za sprovođenje mjera zaštite na radu. Učestvuje u planiranju nabavke materijala i materijalno tehničkih sredstava, ljudskih resursa i učestvuje u izradi tenderske dokumentacije. Svakodnevno sarađuje sa drugim službama u cilju što efikasnijeg obavljanja radnih zadataka.Također sarađuje sa Opštinskim i Kantonalnim službama, inspekcijama kao i predstavnicima drugih firmi. Radi i druge poslove po nalogu rukovodioca službe. Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 1.481,00 KM

 

3.) -VSS,VII, dipl.ing.maš.

Opis poslova :

Obavlja poslove inženjera za vodomjere. Kontroliše, unapređuje i daje rješenja u domenu sistema mjerenja i registrovanja potrošnje vode, kalibracije i verifikacije vodomjera, priprema tehničku dokumentaciju, vodi evidenciju opreme, rezervnih dijelova, servisa i intervencija na opremi, daje rješenja i upute pri montažama i drugim poslovima. Radi i druge poslove po nalogu rukovodioca. Za svoj rad odgovoran je rukovodiocu službe. Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 1.481,00  KM

 

4.) -VSS, VII, dipl.ing.maš

Opis poslova :

Planira, priprema, nadzire i organizuje poslove rada. Koordinira rad sa odjeljenjima unutar službe, Pogona i Preduzeća. Daje uputstva projektantima i izvođačima radova, prati i vrši nadzor nad izvođenjem vodovodnih i elektroinstalacija neophodnih za rad daljinskog očitanja vodomjera. Vrši tehnički prijem sistema daljinskog očitanja, prati rad sistema, i razvoj daljinskog očitanja vodomjera kao i drugih savremenih načina mjeranja utroška vode. Radi intervencije po uočenim nedostacima u radu sistema daljinskog očitanja vodomjera i rješava sporne slučajeve. Radi i druge poslove po nalogu rukovodioca. Za svoj rad odgovoran je rukovodiocu službe. Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 1.549,00   KM

 

5.)- SSS, IV

Opis poslova :

Obavlja poslove kontrole vodomjernih mjesta. Vrši snimanje stanja na terenu za potrebe izrade tehničkih rješenja za unapređenja sistema registrovanja potrošnje vode i izradu predmjera i predračuna radova. Radi i druge poslove po nalogu poslovođe. Za svoj rad odgovoran je poslovođi odjeljenja. Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 969,00 KM

 

6.)- SSS, IV

Opis poslova :

Obavlja složene poslove izmjene, montaže i demontaže vodomjera svih složenosti u cjelokupnom sistemu registrovanja i očitanja potrošnje vode, uključujući i vodomjere iz sistema daljinskog očitanja vodomjera kao i opravke svih vrsta kvarova u vodomjernim mjestima. Radi i druge poslove po nalogu poslovođe. Za svoj rad odgovoran je poslovođi odjeljenja. Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je:1.028,00 KM

 

7.) -KV, III

Opis poslova :

Obavlja jednostavnije poslove izmjene, montaže i demontaže vodomjera svih složenosti u cjelokupnom sistemu registrovanja i očitanja potrošnje vode, uključujuči i vodomjere iz sistema daljinskog očitanja vodomjera kao i opravke svih vrsta kvarova u vodomjernim mjestima. Radi i druge poslove po nalogu poslovođe. Za svoj rad odgovoran je poslovođi odjeljenja.Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 862,00 KM

 

8.)- VKV/SSS, V/IV

Opis poslova :

Radi na poslovima kontrole - istraživanja vodovodne mreže, učestvuje s Poslovođom u pravljenju dnevnih planova rada, odgovoran je za opremu i vozila koje koristi u svom radu, usko surađuje sa ostalim pratećim OJ i Službama. Po pozivu dispečera interveniše na hitnim kvarovima. Za svoj rad odgovoran je poslovođi odjeljenja. Odgovoran je za implementaciju GIS—a i sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 1.028,00 KM

 

 

9.)- SSS/KV, IV/III

Opis poslova :

Radi na poslovima kontrole- istraživanja kvarova na vodovodnoj mreži, odgovoran je za opremu i vozila koje koristi u svom radu, usko surađuje sa ostalim pratećim OJ i Službama. Po pozivu dispečera interveniše na hitnim kvarovima. Po ukazanoj potrebi posla vrši i poslove na mjerenju . Za svoj rad odgovoran je Poslovođi odjeljenja. Odgovoran je za implementaciju GIS-a i sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 969,00 KM

 

10.)- SSS, IV

Opis poslova :

Vrši mjerenje pritiska , protoka i detekciju na vodovodnoj mreži u zonama i podzonama vodosnabdjevanja, provjerava ispravnost zonskih i podzonskih zatvarača i ostalih armatura, usko surađuje sa ostalim pratećim OJ . Za svoj rad odgovoran je Poslovođi odjeljenja. Po ukazanoj potrebi posla vrši i poslove detekcije . Obavlja i druge poslove po nalogu Rukovodioca službe. Odgovoran je za implementaciju GIS-a i sistema kvaliteta

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 1.028,00 KM

 

11.)- KV, III

Opis poslova :

Vrši manipulacije i intervencije na vodovodnoj mreži, zajedno sa manipulantom i učestvuje u provjeri armatura na vodovodnoj mreži. O zapažanjima sa terena obavještava dežurnog dispečera i Glavnog manipulanta . Upravlja vozilom i odgovara za vozilo i ostala sredstva rada koja koristi. U radu koristi geodetske podloge sa ucrtanom mrežom i odgovara za iste. Obavlja i druge poslove po nalogu Rukovodioca službe. Odgovoran je za implementaciju GIS-a i sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 986,00 KM

 

12.) VKV/SSS, V/IV

Opis poslova :

Vrši manipulacije i intervencije na vodovodnoj mreži , provjerava ispravnost graničnih zatvarača i ispusta i po potrebi ostalih armatura. O zapažanjima sa terena obavještava dežurnog dispečera i Glavnog manipulanta . Upravlja vozilom i odgovara za vozilo i ostala sredstva rada koja koristi. U radu koristi geodetske podloge sa ucrtanom mrežom i odgovara za iste. Obavlja i druge poslove po nalogu Rukovodioca službe. Odgovoran je za implementaciju GIS-a i sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 1.054,00 KM

 

13.)- KV, III

Opis poslova :

Obavlja poslove rekonstrukcije vodomjernih mjesta, izmjene, montaže i demontaže vodomjera svih složenosti u cjelokupnom sistemu registrovanja i očitanja potrošnje vode. Radi i druge poslove po nalogu poslovođe. Za svoj rad odgovoran je poslovođi odjeljenja. Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta. Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 862,00 KM

 

14.)- KV, III rukovaoc građevinskih mašina

Opis poslova :

Obavlja manje složene radne zadatke bageriste na iskopima prilikom opravki kvarova, polaganja cjevovoda, davanja priključaka i isključenjima. Pošto većinu radova obavlja u složenim uslovima, teško pristupačnim lokacijama, najfrekventnijim saobraćajnicama uz prisustvo velikog broja podzemnih instalacija drugih firmi dužan je voditi računa o bezbjednosti, sigurnosti i očuvanju podzemnih instalacija. Radi poslove po zahtjevu drugih službi na čišćenju infiltracionih kanala, laguna za navodnjavanje, čišćenju snijega na pristupnim putevima vodovodnih objekata i sl. Vodi putni nalog, utrošak goriva i maziva i otklanja manje kvarove na bageru. Vodi računa o sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju i brine o primjeni tehničko-zaštitnih mjera na gradilištu. Radi i druge poslove po nalogu glavnog koordinatora. Odgovoran za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 969,00 KM

 

15.)- KV, III

Opis poslova :

Obavlja jednostavnije poslove na opravkama cjevovoda i priključaka, radi na polaganju i vezanju novih cjevovoda, davanju novih priključaka, radove po narudžbi za treća lica. Raspoređuje radnike po adresama predviđenim za taj dan i daje im radne zadatke. Rukuje sa mašinama i uređajima (rezačice za asfalt, rezačice za cijevi, pumpe za crpanje vode, vibronabijači i dr.) i vodi računa o pravilnoj upotrebi istih. Svakodnevno sarađuje sa uposlenicima drugih službi u cilju što efikasnijeg obavljanja radnih zadataka. Potpisuje radne naloge i pravda utrošak materijala. Vodi računa o sigurnosti i bezbjednosti u saobračaju, prilikom iskopa vodi računa o podzemnim instalacijama drugih firmi i brine o primjeni tehničko-zaštitnih mjera na gradilištu. Odgovara za kvalitet obavljenih poslova i brine za ispravnost u sanitarno-tehničkom smislu. Radi i druge poslove po nalogu glavnog koordinatora. Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 964,00 KM

 

16.)- KV, III

Opis poslova :

Obavlja sve poslove vozača. Obavlja poslove na vodozaštitnim zonama mašinskog košenja trave, krčenja šiblja, rastinja i sl. Rukuje sa mašinama i uređajima (motokosačica, trimer, motorna pila i sl) i vodi računa o pravilnoj upotrebi istih. Vodi putni nalog, utrošak goriva i maziva i otklanja manje kvarove. Vodi računa o sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju i brine o primjeni tehničko-zaštitnih mjera na gradilištu. Radi i druge poslove po nalogu Poslovođe. Odgovoran za implementaciju sistema kvaliteta. Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 969,00 KM

 

17.)- KV, III

Opis poslova :

Obavlja jednostavnije poslove vozača B i C kategorije. Vrši prevoz grupa na teren, dovoz potrebnog materijala za opravku kvara iz magacina, dovoz zasipnog materijala za manje iskope, kao i odvoz šute. Vodi putni nalog, utrošak goriva i maziva i otklanja manje kvarove. Održava vozilo u ispravnom stanju. Vodi računa o sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju i brine o primjeni tehničko-zaštitnih mjera na gradilištu. Radi i druge poslove po nalogu glavnog koordinatora. Odgovoran za implementaciju sistema kvaliteta. Mjesto rada Sarajevo, radno vrijeme 7:30 do 16:00. Osnovna plaća je: 969,00 KM

 

 

Potrebni dokumenti :

 

Kandidati su dužni uz potpisanu prijavu, sa kratkom biografijom, adresom i kontakt telefonom, dostaviti sljedeće dokumente u originalu ili ovjerenoj fotokopiji (ne starija od 6/šest/ mjeseci):

  • Izvod iz matične knjige rođenih
  • Potvrdu o mjestu prebivališta- CIPS
  • Ovjerenu fotokopiju lične karte
  • Diplomu o stečenom stručnom obrazovanju (isključivo kako se traži za radno mjesto)
  • Potvrda/ Uvjerenje kojim se dokazuje prednost pri zapošljavanju
  • Za radna mjesta pod rednim brojem 16. Vozač KV i 17. Vozač II KV kandidati su dužni dostaviti dokaz o posjedovanju vozačke dozvole „C“ kategorije (kopija ovjerena od strane nadležnog organa)

 

 

Kandidat se može prijaviti na više radnih mjesta, ali mora podnijeti pojedinačne prijave ,  u originalu ili ovjerenoj kopiji, s pozivom na redni broj radnog mjesta za koje se prijavljuje.

 

Neblagovremene, neuredne ili nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Komisija za izbor obavještava kandidate o terminu polaganja ispita ( putem e- mail-a ili pošte ukoliko kandidat nema mail adresu). Poslovnik o radu komisije dostupan je na web stranici preduzeća  www.viksa.ba.

Kandidat koji ne ostvari minimalan broj bodova na pismenom ispitu ne učestvuje u daljem izbornom procesu. U slučaju da po provedenom ispitu kandidati imaju isti broj bodova, prednost se daje kandidatu koji po Zakonu o dopunskim pravima boraca -branitelja BiH imaju prednost pri zapošljavanju.

Oglas je otvoren 10 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu.

 

Za dodatne informacije kontakt telefon je: 061/ 556-642

 

Prijava na oglas sa biografijom, adresom, kontakt telefonom te traženim dokumentima  se dostavlja u zatvorenoj koverti putem pošte na adresu sjedišta ili direktno na protokol preduzeća. Na poleđini  koverte obavezno upisati ime, prezime, adresu, kontakt telefon i naziv radnog mjesta  na koje se kandidat prijavljuje.

 

KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo

Ul. Jaroslava Černija broj 8.

71000 Sarajevo

 

sa naznakom

 

„Javni oglas za prijem radnika – Ne otvarati“

                                 ( na koverti obavezno navesti  na koje se radno mjesto prijavljuje

 

KOMISIJA ZA PROVOĐENJE JAVNOG OGLASA

Sarajevo, 27.12.2019.

Broj : 27-12/19

Na osnovu Rješenja o imenovanju komisije za provođenje javnog oglasa, broj: 27-12/19 od 27.12.2019.godine, a u skladu s članom 8. stav (7) Uredbe o postupku prijema u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim licima s javnim ovlaštenjima na teritoriji kantona, grada ili općine, u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji su osnivači kanton, grad ili općina, te u privrednim društvima u kojima kanton, grad ili općina učestvuju sa više od 50% ukupnog kapitala („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 9/19), Komisija donosi:

POSLOVNIK I/12

PREDMET

Član 1.

Ovim poslovnikom uređuju se provođenje procedure izbora kandidata po javnom oglasu za prijem radnika na određeno vrijeme, za radna mjesta:

1.    Inženjer za tehničku pripremu
2.    Inženjer za pripremu
3.    Inženjer za vodomjere
4.    Inženjer za daljinsko očitanje
5.    Kontrolor I
6.    Mjenjač vodomjera I
7.    Mjenjač vodomjera II
8.    Istraživač na vodovodnoj mreži I  
9.    Istraživač na vodovodnoj mreži II
10.    Tehničar za mjerenje
11.    Manipulant II
12.    Manipulant I
13.    Mehaničar
14.    Bagerista II KV
15.    Monter KV
16.    Vozač KV
17.    Vozač II KV

objavljenom u listu Dnevni avaz od dana 28.12.2019.godine, na web stranici JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo (www.szks.ba) i web stranici preduzeća (www.viksa.ba.)

OBLASTI PROVJERE ZNANJA

Član 2.

Provjera znanja vršiće se iz oblasti po radnim mjestima, kako slijedi:

Radno mjesto

Oblast

  1. Inženjer za tehničku pripremu

- Hidrotehnika (vodosnabdijevanje)

- Geodetski informacioni sistemi

- Zakon o prostornom uređenju Kantona Sarajevo

  1. Inženjer za pripremu

- Hidrotehnika (vodosnabdijevanje)

- Zakon o prostornom uređenju Kantona Sarajevo

  1. Inženjer za vodomjere

- Mjerenje i metrologija

- Zakon o mjeriteljstvu FBiH

  1. Inženjer za daljinsko očitanje

- Mjerenje i metrologija

- Zakon o mjeriteljstvu FBiH

  1. Kontrolor I

- Hidrotehnika (vodosnabdijevanje)

- Mjerenje i obračun potrošnje vode

  1. Mjenjač vodomjera I

- Montaža i demontaža vodomjera

- Izvođenje radova na izgradnji i sanaciji vodovodnih priključaka

- Praktični dio

  1. Mjenjač vodomjera II

- Montaža i demontaža vodomjera

- Izvođenje radova na izgradnji i sanaciji vodovodnih priključaka

- Praktični dio

  1. Istraživač na vodovodnoj mreži I

- Metode i postupci detekcije curenja u vodovodnim sistemima

- Geodetski informacioni sistemi

- Praktični dio

  1. Istraživač na vodovodnoj mreži II

- Metode i postupci detekcije curenja u vodovodnim sistemima

- Geodetski informacioni sistemi

- Praktični dio

  1. Tehničar  za mjerenje

- Metode i postupci pripreme i obrade podataka mjerenja parametara vodovodnih sistema

- Geodetski informacioni sistemi

- Upravljanje gubicima u vodovodnim sistemima

  1. Manipulant II

- Geodetski informacioni sistemi

- Armature i oprema vodovodnih sistema

- Praktični dio

  1. Manipulant I

- Geodetski informacioni sistemi

- Armature i oprema vodovodnih sistema

- Praktični dio

  1. Mehaničar

-Montaža i demontaža vodomjera

- Izvođenje radova  na izgradnji  i sanaciji vodovodnih priključaka

- Praktični dio

  1. Bagerista II KV

- Bezbjednost saobračaja

- Tehničko-zaštitne mjere u oblasti građevinarstva

- Praktični dio

  1. Monter KV

- Izvođenje radova na izgradnji i sanaciji vodovodne mreže

- Materijali i oprema u vodovodnim sistemima

- Praktični dio

  1. Vozač KV 

- Bezbjednost saobraćaja

- Tehničko-zaštitne mjere u oblasti građevinarstva

  1. Vozač II KV

- Bezbjednost saobraćaja

- Tehničko-zaštitne mjere u oblasti građevinarstva


SADRŽAJ ISPITA

Član 3.

Iz  Poslovnika za radna mjesta 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14 i 15 ispit se sastoji od pismenog, usmenog i praktičnog dijela ispita.
Pismeni dio ispita se polaže na način da kandidati  rješavaju određeni broj pismenih zadataka iz oblasti koje su navedene u članu 2. Poslovnika prema tabeli za konkretno radno mjesto.Pismeni ispit traje cca 15 minuta i odvija se prema utvrđenom rasporedu kandidata za konkretno radno mjesto.

Kandidat je položio pismeni dio ispita ukoliko osvoji najmanje 40 bodova od maksimalnih 60 bodova. Uspješni kandidati na pismenom ispitu, dakle, kandidati koji osvoje 40 i više bodova imaju pravo pristupanja usmenom ispitu , na kojem mogu osvojiti najviše 20 bodova.
Usmeni dio ispita/intervju traje cca 10 minuta. Pitanja postavljaju članovi komisije a pitanja su usmjerena na:

• stepen znanja kandidata o radnom mjestu za koje se kandiduje (opisa poslova radnog mjesta), djelatnosti preduzeća i zakonske regulative kojom je uređena djelatnost Preduzeća.
• sposobnosti/kompetencija za djelotvorno obavljanje poslova radnog mjesta ,
• motivisanost kandidata za radni angažman, opći dojam.

Praktični dio ispita se polaže  na način da kandidati praktično demonstriraju izvođenje radnji iz oblasti radnih zadataka za radno mjesto za koje konkurišu.

Praktični dio ispita traje maksimalno 15  minuta i odvija se prema utvrđenom rasporedu za radna mjesta, istovremeno za sve kandidate  konkretnog radnog  mjesta.

Kandidat je položio praktični dio ispita ukoliko osvoji najmanje 10 bodova od maksimalnih 20 bodova.

Iz Poslovnika za radna mjesta 1, 2, 3, 4, 5, 10, 16  i 17 ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela ispita.

Maksimalan broj bodova (uključujući pismeni i usmeni dio ispita) iznosi 100.
Maksimalan broj bodova na pismenom dijelu ispitu iznosi 60 bodova.
Maksimalan boj bodova na usmenom dijelu ispita iznosi 40 bodova.

Pismeni dio ispita se polaže na način da kandidati  rješavaju određeni broj pismenih zadatka iz oblasti koje su navedene u članu 2. Poslovnika prema tabeli za konkretno radno mjesto.Pismeni ispit traje cca 15 minuta i odvija se prema utvrđenom rasporedu kandidata za  radno mjesta.
Kandidat je položio pismeni dio ispita ukoliko osvoji najmanje 40 bodova od maksimalnih 60 bodova. Uspješni kandidati na pismenom ispitu, dakle, kandidati koji osvoje 40 i više bodova imaju pravo pristupanja usmenom ispitu. Na usmenom ispitu, kandidati mogu osvojiti najviše 40 bodova.

Usmeni dio ispita traje cca 10 minuta. Pitanja postavljaju članovi komisije a pitanja su usmjerena na:

•  stepen znanja kandidata o radnom mjestu za koje se kandiduje (opisa poslova radnog mjesta), djelatnosti preduzeća i zakonske regulative kojom je uređena,
•  sposobnosti/kompetencija za djelotvorno obavljanje poslova radnog mjesta ,
•  motivisanost kandidata za radni angažman, opći dojam.

BODOVANJE

Član 4.

Iz Poslovnika za radna mjesta 7,8,9,10,12,14,15,16 i 17  ispit se sastoji od pismenog, usmenog i praktičnog dijela ispita.
Pismeni dio ispita se polaže na način da kandidati  rješavaju određeni broj pismenih zadatka iz oblasti koje su navedene u članu 2. Poslovnika prema tabeli za konkretno radno mjesto . Pismeni ispit traje cca 15 minuta i odvija se prema utvrđenom rasporedu kandidata za konkretno radno mjesto.
Kandidat je položio pismeni dio ispita ukoliko osvoji najmanje 40 bodova od maksimalnih 60 bodova. Uspješni kandidati na pismenom ispitu, dakle, kandidati koji osvoje 40 i više bodova imaju pravo pristupanja usmenom dijelu ispitu. Na usmenom ispitu, kandidati mogu osvojiti najviše 20 bodova.
Maksimalan broj bodova (uključujući pismeni, usmeni i praktični  ispit) iznosi 100.
Maksimalan broj bodova na pismenom ispitu iznosi 60 bodova.

Bodovanje na usmenom ispitu:

• stepen znanja kandidata o radnom mjestu – maks. 5 bodova
•  sposobnosti/kompetencija za djelotvorno obavljanje poslova radnog mjesta – maks. 10 bodova
•  motivisanost kandidata za radni angažman, opći dojam – maks. 5 bodova

Maksimalan broj bodova na praktičnom ispitu iznosi 20 bodova.
Iz Poslovnika za radna mjesta 1,2,3,4,5,6,11 i 13 ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela ispita.
Maksimalan broj bodova (uključujući pismeni i usmeni dio ispita)  iznosi 100.
Maksimalan broj bodova na pismenom ispitu iznosi 60 bodova.
Kandidat je položio pismeni dio ispita ukoliko osvoji najmanje 40 bodova od maksimalnih 60 bodova. Uspješni kandidati na pismenom ispitu, dakle, kandidati koji osvoje 40 i više bodova imaju pravo pristupanja usmenom ispitu, Kandidat je položio praktični dio ispita ukoliko osvoji najmanje 10 bodova od maksimalnih Na usmenom dijelu ispita, kandidati mogu osvojiti najviše 40 bodova.

Bodovanje na usmenom ispitu :
•  stepen znanja kandidata o radnom mjestu – maks. 10 bodova
•  sposobnosti/kompetencija za djelotvorno obavljanje poslova radnog mjesta – maks. 25 bodova,
•  motivisanost kandidata za radni angažman, opći dojam – maks. 5 bodova

Član 5.

Komisija na  osnovu utvrđenih bodova na ispitu sačinjava Listu uspješnih kandidata, a koju dostavlja poslodavcu  u roku od tri radna dana nakon obavljenog ispita i potpisivanja zapisnika o održanom ispitu koji ovjerava Supervizor.

Član 6.

Nakon bodovanja pismenog dijela ispita , Komisija obavještava svakog uspješnog kandidata o mjestu i vremenu održavanja usmenog dijela ispita, putem e-maila ili pošte ( ako kandidat nema e-mail adresu )

Član 7.

Komisija je obavezna da obavijesti kandidate koji nisu položili pismeni ispit, putem e-maila ili pošte
( ako kandidat nema e-mail adresu ) da ne učestvuju u daljem izbornom procesu.
                                                                                                                                              
                                                                                                                                                      KOMISIJA

- Pendek Aida, dipl.ing.građ. – predsjednik,
- Kadić Amela, dipl.ing.građ. – član,
- Adilović Nazif, dipl.ing.maš. – član,
- Džaka Besim, dipl.ing.maš. – član,
- Kokot Nijaz, dipl. pravnik - član