Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Kranjčevićevoj ulici: Radovi na vezivanju potisnog cjevovoda DN 500

29.05.2023 u 15:20

U prethodnom periodu izvršeno je polaganje nove vodovodne mreže u ulici Kranjčevićeva, od ulica Halida Kajtaza do Fra Anđela Zvizdovića. Položen je novi distributivni cjevovod DN 300, DN 100 i dio potisnog cjevovoda DN 500.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Kranjčevićevoj ulici: Radovi na vezivanju potisnog cjevovoda DN 500

Izvršena je rekonstrukcija kućnih priključaka na ovom lokalitetu i rekonstrukcija dijela kanalizacione mreže i priključaka.

U petak i subotu vršeni su radovi na povezivanju novoizgrađenog distributivnog cjevovoda DN 300 na postojeću vodovodnu mrežu.
Radovi se izvode u otežanim uvjetima zbog profila cjevovoda, na prometnoj saobraćajnici i sa velikim brojem podzemnih i nadzemnih instalacija.
Za završetak neophodnih radova u ulici Kranjčevićeva, za sutra, utorak - 30. maj 2023. godine, planirano je vezivanje potisnog cjevovoda DN 500 na raskrsnicima sa ulicama Fra Anđela Zvizdovića i Halida Kajtaza.

Nakon završetka ovih radova koje finansiraju Općina Centar Sarajevo i Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u vrijednosti većoj od 912.000 KM planirana je sanacija saobraćajnice.

Podsjećamo potrošače da je u toku rekonstrukcija vodovodne mreže u okviru II tranše EBRD kredita koja će se realizirati na trasi od oko 36 kilometara i da zbog neophodnih radova u narednom periodu može dolaziti do poremećaja u vodosnabdijevanju na lokacijama na kojima se izvode radovi.

Zahvaljujemo se našim potrošačima na razumijevanju, a očekujemo da se po okončanju rekonstrukcije vodovodne mreže rješe dugogodišnji problemi sa kvarovima i gubicima vode na lokalitetima na kojima budue rekostruisana vodovodna mreža.