Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Radnici ViK-a sa Civilnom zaštitom Općine Centar otklonili kvar na izvorištu Klanice

06.06.2023 u 15:18

Ekipa KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo zajedno sa Civilnom zaštitom Općine Centar i JKP d.o.o. Vareš otklonili su i lokalizovali kvar i začepljenje na izvorištu Klanice do kojeg je došlo usljed obilnih padavina koje su u proteklom periodu pogodile područja mjesnih zajednica Pionirska dolina i Nahorevo.

Radnici ViK-a sa Civilnom zaštitom Općine Centar otklonili kvar na izvorištu Klanice Radnici ViK-a sa Civilnom zaštitom Općine Centar otklonili kvar na izvorištu Klanice Radnici ViK-a sa Civilnom zaštitom Općine Centar otklonili kvar na izvorištu Klanice Radnici ViK-a sa Civilnom zaštitom Općine Centar otklonili kvar na izvorištu Klanice

Foto: Općina Centar

Radnici Odjeljenja za opravke, rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže pri KJKP "Vodovod i kanalizacija" u saradnji sa Civilnom zaštitom izašli su na teren kako bi pomogli da se sanira kvar i začepljenje koje su prouzrokovale poplave i bujice koje su pogodile navedena područja i usljed čega je na na izvorištu Klanice došlo do privremenog prekida vodosnabdijevanja naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja.

Kako su saopćili iz Općine Centar nakon što je kvar otklonjen situacija sa vodosnabdijevanjem se normalizovala, a voda iz lokalnog vodovoda će se koristiti isključivo kao tehnička dok nadležne službe ne izvrše analizu kvaliteta o ispravnosti iste i o tome obavijeste lokalno stanovništvo.

S obzirom da je ovo izvorište u nadležnosti Općine Centar pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave, kao i za vrijeme obustave vodosnabdijevanja, cisternama će distribuirati pitku vodu stanovništvu.