Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži

11.09.2023 u 15:07

Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži

U toku su radovi na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu u ulici Vrbaska, te popravka kvara u ulici Vratnik mejdan.

Radnici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata tokom dana su u ulici Ahmeta Ljubunčića vršili radove na vezivanju cjevovoda a prebačena su četiri priključka. U ulici Močila-Terezija izvršena je popravka priključaka na četiri mjesta a popravka kvara na priključku vršena je i na uglu ulica Koševo-Sutjeska. U ulici Safeta Zajke vršeni su radovi na prebacivanju priključaka.

U ulicama Goloderica i Reisa Fehima Spahe vrše se radovi na popravci kvarova na glavnim vodovodnim cijevima DN 300 i DN 200. Jedna ekipa vrši sanaciju iskopa na više lokacija.

Radnici Službe za održavanje kanalizacione mreže i objekata su u ulici Zahira Panjete vršili radove na popravci lokalnog kanala, zamjenjeno je 10 metara keramičke cijevi DN 200 a u ulici Mustafe Behmena izvršili su popravku na revizionom oknu.

U ulici Panjina kula položeno je šest metara hobas DN 300 i prespojena su dva priključka.

Tokom dana vršeni su i radovi na čišćenju i pročepljenju kanala u ulicama Ejuba Ademovića i Džidžikovac, čišćenje i pročepljenje slivnika u ulici Halida Kajtaza a ručno čišćenje slivnika u ulicama Kemala Kapetanovića i Hamze Hume.

Čišćenje kanala i slivnika vršeno je u ulicama Kemala Kapetanovića i Behdžeta Mutevelića a crpanje septičke jame u ulici Vidovci.