Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Investicije vrijedne blizu 2 miliona KM: U toku radovi na izgradnji pumpne stanice i rezervoara na području općine Vogošća

16.09.2023 u 12:03

U toku su radovi na izgradnji rezervoara i pumpne stanice Poturovići i rezervoara Krivoglavci I i Krivoglavci II na području općine Vogošća. 

Investicije vrijedne blizu 2 miliona KM: U toku radovi na izgradnji pumpne stanice i rezervoara na području općine Vogošća Investicije vrijedne blizu 2 miliona KM: U toku radovi na izgradnji pumpne stanice i rezervoara na području općine Vogošća Investicije vrijedne blizu 2 miliona KM: U toku radovi na izgradnji pumpne stanice i rezervoara na području općine Vogošća Investicije vrijedne blizu 2 miliona KM: U toku radovi na izgradnji pumpne stanice i rezervoara na području općine Vogošća Investicije vrijedne blizu 2 miliona KM: U toku radovi na izgradnji pumpne stanice i rezervoara na području općine Vogošća

Tim povodom radove su obišli članovi Uprave KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo sa vijećnicima Općinskog vijeća Vogošća, a razgovarali su i sa mještanima kojima je ovaj projekat od velikog značaja.

Sredinom augusta izvođač radova započeo je sa izvođenjem radova na izgradnji rezervoara i pumpne stanice Poturovići, a čime je započeto rješavanje problema vodosnabdijevanja naselja Poturovići i Ljubina. Vrijednost ugovorenih radova iznosi cca 920.000,00 KM sa uračunatim PDV-om.

U cilju rješavanja i dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja gornjih zona naselja Krivoglavci i Svrake od prvog septembra izvođač radova započeo je sa radovima na izgradnji dva rezervoara u Krivoglavcima. Vrijednost ugovorenih radova je cca milion KM. 

Stručno-tehnički nadzor nad realizacijom projekta vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo kao krajnji korisnik.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao.