Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Radovi na popravci kvara na glavnom potisnom cjevovodu u krugu izvorišta Bačevo još traju, pozicija kvara i vremenski uvjeti dodatno otežavaju

11.02.2024 u 21:26

I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800.

Radovi na popravci kvara na glavnom potisnom cjevovodu u krugu izvorišta Bačevo još traju, pozicija kvara i vremenski uvjeti dodatno otežavaju Radovi na popravci kvara na glavnom potisnom cjevovodu u krugu izvorišta Bačevo još traju, pozicija kvara i vremenski uvjeti dodatno otežavaju

I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800.

Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju.

Pozicija, vremenski uvjeti, kao i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzimati tokom radova kako ne bi ugrozili sigurnost radnika, predstavljaju otežavajuće okolnosti koje su dovele do toga da radovi još traju.

Ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju.

Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja.

Potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po završetku radova o čemu ćemo obavijestiti korisnike.

Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435.

Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje.